http://115simoorgh.ParsiBlog.com
مجله دانستنیهای فوریتهای پزشکی سیمرغ
| ||
اطلاعات مفید در مورد موتورآمبولانس ها موتور سیکلت اورژانس
اگرچه با توجه به کمبود آمبولانس و تعداد زیاد تماسهایی که احتمال اورژانسی بودن آنها کم است، میتواند به منظور کاهش بار عملیاتی و جلوگیری از استهلاک آمبولانسها و کاهش هزینه¬ها نیز مورد استفاده قرار گیرد. استقرار در میادین شلوغ و مراسم مهم و همچنین شرایط بحران و حوادث پرتلفات نیز بخشی از اهداف بکارگیری موتورلانس میباشد. در راستای همین اهداف به تازگی موتور سیکلت باجاج هندی به عنوان موتورلانس اورژانس در کلان شهر تهران طراحی و تجهیز شده است و قرار است تا این موتورها به دستگاه دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) نیز مجهز گردند. سایر پروتکلهای مربوط به Motorlance را در ادامه مطالب ملاحظه فرمایید.
با توجه به در نظر گرفتن شرایط فعلی شهر تهران بهتر است در داخل شهر و مراکز شلوغ از موتورهای سبک (150-125 سی سی)، در اتوبانها و بزرگراهها از موتورهای نیمه سنگین (250 سی سی) و برای استقرارها و همایشهای بسیار مهم کشوری از موتور سنگین (1000-750 سی سی) استفاده گردد.
تبصره 1: تکنسینهای دارای پست سازمانی تکنسین فوریتهای پزشکی شاغل در اورژانس تهران و با سابقه کار به عنوان تکنسین موتوری از قاعده داشتن مدارک تحصیلی بالا مستثنی هستند. تبصره2: تمامی افراد فوق بایستی به منظور کار روی موتورلانس مجوز داشته و از نظر صلاحیتهای علمی و عملی مورد تأیید کمیته فنی قرار گیرند. تبصره3: اعضاء کمیته شامل: آموزش، معاونت فنی، کنترل کیفیت و واحد نقلیه می¬باشند. 4- تجهیزات، وسایل و داروهای موتورلانس:جامبگ وسایل و داروهای موتورلانس همان وسایل مصوب آمبولانس نوع B در جلسات قبلی می باشد که در فایل ضمیمه موجود است. پشنهاد می¬گردد با توجه به اهمیت دفیبریلاسیون سریع در افزایش میزان بقاء تمامی موتورها به دستگاه AED مجهز شوند. از نظر آلارم، آژیر و فلشر تمامی موتورها به طور یکسانی تجهیز و بازنگری شوند. کیت تریاژ به همراه کارت تریاژ نیز باید جزو وسایل ضروری موتورلانس قرار گیرد.تجهیزات موتورها به گونه¬ای باشد که براحتی در تمامی صحنه ها حمل گردد و به صورت یک جعبه یا کیت پرتابل باشد. 5- لباس مخصوص و وسایل امینی و محافظتی موتورلانس :پیشنهاد می¬شود لباس موتورسوران در فصول گرم سال همان لباس و فرم اصلی تکنسینها به همراه کلاه ایمنی و عینک محافظ حتی عینک شب اما در فصول سرد سال از لباسهای گرم و بادگیرهای مخصوص با لوگوی اورژانس به همراه چکمه سبک چرمی و سایر وسایل محافظتی از قبیل کلاه ایمنی و عینک باشد. 6- تجهیزات ارتباطی و بیسیمی موتورلانس:با توجه به اهمیت حفظ اصول ایمنی در حین رانندگی موتور پیشنهاد می¬گردد تجهیزات ارتباطی آنها به صورت بیسیمهای تقویت شده با هندزفری مناسب تهیه گردد. 7- آموزش و تربیت پرسنل موتورلانس:با توجه به اهمیت آموزش موتورسوران اورژانس به صورت خاص واحد آموزش باید در مباحث مهمی مثل ارزیابی و مدیریت صحنه، تریاژ، تروما، احیاء قلبی- ریوی و سایر مباحث به تمامی آنها بر اساس یک برنامه زمانی مدون با همکاری معاونت فنی و به صورت اجباری آموزش دهد. در ضمن موتورسواران باید در تمامی کلاسهای بازآموزی ماهانه هم شرکت کنند. 8- شرح وظایف تکنسین موتورلانس:تمامی تکنسینهای موتورلانس ضمن موظف بودن به انجام وظایف سایر تکنسینها و با توجه به شرایط آمبولانس موتوری بایستی وظایف زیر را نیز انجام دهند.اعلام زمان 97-10 به هر صورتی به علت اهمیت ثبت این زمانتکنسین موتوری باید بعد از رسیدن بر بالین بیمار و ارزیابی اولیه و انجام 50-10 در صورت نیاز و بر اساس شرایط بالینی بیمار ضمن هماهنگی با واحد پذیرش، درخواست آمبولانس کند. (51-10) تکنسین موتوری نباید بعد از رسیدن آمبولانس صحنه را ترک کند، بلکه باید در تمامی مراحل انتقال بیمار به داخل آمبولانس حضور داشته و به تکنسینهای کد یاری رساند مگر اینکه از طرف 800 به مأموریت دیگری اعزام شده و یا در شرایط خاصی فراخوانده شود. تکنسین موتوری باید بعد از خاتمه هر مأموریت بلافاصله 24-10 و 10-10 خود را اعلام کند. و در صورت شلوغی بیسیم و فراموشی اپراتور 800 آماده بودن خود را برای انجام مأموریت اعلام و در صورت صلاحدید 800 اعزام شود.در بحرانها و حوادث پرتلفات تکنسین موتوری باید بعد از رسیدن به صحنه و ارزیابی سریع حادثه و وسعت آن و پیش بینی خطرات احتمالی موجود در محیط و درخواست اعزام آمبولانس و سایر نیروها مثل پلیس و آتش نشانی به مرکز 800 بلافاصله تریاژ مصدومین را بر اساس الگوریتم و با استفاده از کارت تریاژ آغاز کند.
منبع: اینترنت [ دوشنبه 93/12/4 ] [ 12:56 صبح ] [ جمال رضایی اوریمی ]
[ نظرات () ]
|
| |
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |